RomanianRoHungarianMagyarEnglish (UK)

fejerakos.ro

MIKÓÚJFALU-ERDÉLY TV

Login Form

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Mikóúfalusi fiataloké az Önkéntes Kupa

Tizenegy csapat részvételével zajlott a hétvégén negyedik alkalommal megszervezett Önkéntes Kupa, amelyre civil szervezetek tagjai nevezhettek be. Az első díjjal járó serleget a mikóújfalusi Ifjúsági Klub Újfaluért csapata vihette haza.

martonnorbert_bA versenyzők idén a népszerű buborékfocit is kipróbálhatták az Önkéntes Kupán

A Turulmadár Ifjúsági Iroda idén negyedszerre szervezte meg az Önkéntes Kupa című versenyét, amely célja, hogy az egyházi, és civil szervezetek tagjai közötti egészséges versengés keretén belül eldönthessék, kik Háromszék legsportosabb civil szervezeteinek tagjai, a nyertes csapat pedig hazavihette az Önkéntes Kupát. Az egész napos rendezvényen összesen tizenegy civilszervezet nyolcvan önkéntese versengett. Az eddig zsinórban három alkalommal nyerte az első díjat az IKE-IKE VÁR nevű csapat, ám idén az első helyezésért járó kupát az Ifjúsági Klub Újfaluért (IKÚ) mikóújfalusi csapata vihette haza – tájékoztattak a szervezők. Az előző évekhez hasonlóan, idén is több, a megyében újdonságnak számító, sportot próbálhattak ki a résztvevők: a nap buborékfutballozással kezdődött, majd az önkéntes vadászat, a tandembiciklizés és a röplabdázás után kuglizással zárult – ismertették a Turulmadár Ifjúsági Iroda munkatársai.

Az esemény szervezői ugyanakkor hangsúlyt fektettek arra is, hogy a rendezvény ideje alatt ne csak a versengés kerüljön főszerepbe, hanem kiemelt figyelmet kapjon a csapatmunka, az együttműködés és az egymás megismerése, a kapcsolatok kiépítése is. A második helyezést a kovásznai Havas-Sokk, míg a harmadik díjat az Erdélyi Magyar Ifjak sepsiszentgyörgyi csapata nyerte el. A Kovászna Megyei Vöröskereszt csapata a szervezőknek nyújtott segítség jutalmazásául különdíjban részesült. A további szervezetek résztvevő csapatai a Zöld Nap Egyesülettől, a Vártemplomi és Belvárosi IKE csapatától, a Puskás Tivadar Szakközépiskola és a Kós Károly Iskolaközpont Diáktanácsától, a KOVAKŐ szervezettől és a Salvatore Egyesülettől érkeztek.

Facebook HIREK